Thursday, October 23, 2008

Kembali Beraksi

Kejap lagi aku akan kembali ke Kolumpo, Kota yang moden tapi dipenuhi oleh lumpo dalam benak dan jiwa kebanyakan penghuninya. Mengejar material dan nama. Sejak berada di sini kepala hotak aku tak pernah lekang memikirkan beban yang anak2 buah aku harus tanggung untuk mendirikan 2 pameran serentak ( Koleksi Saya: Rahimie Harun dan Seni Kaca dari Norway - Entah bila depa apply aku pun tak tau). Aku percaya Charown dan Erry boleh buat tapi aku juga tau kemampuan mereka menahan tekanan dari orang2 yang mengendalikan pameran tersebut.

Bukan senang nak kerja ngan orang2 yang bersijil tinggi dan lama bekerja dari kita, tambahan lagi berkedudukan lebih tinggi dari kita, perempuan plak tu. Mereka rasa diri mereka hebat dan amat sulit untuk menerima cadangan walaupun ia betul dan terang-terang memang dah logik. Mereka menolak pengalaman anak buah yang sememangnya terbukti lebih hebat walaupun bukan di ajensi terkenal kerana mereka membuat kerja2 sendiri dan di bawah permukaan sebelum naik ke balai. Aku tau semua tu, sebab tu pengalaman mereka aku respek, tapi tidak bagiorang lain sebab mereka taknak tau hal orang. Bukan bermakna jaga tepi kain tapi kaji kebolehan mereka sebelum ini. Lantaklah, itu cara mereka, insyaallah aku akan cuba untuk sentiasa bekerjasama kerana aku masih nak belajar banyak lagi dalam bidang ini dan dari sesiapa saja, untuk diri aku dan dikongsi dengan orang lain juga terutama anak2 buah aku. Aku takkan suap, tapi ko fikirlah sendiri camner nak dapat ilmu tu.

Aku harap sesampainyai alu di ruang tu aku nak tengok senyuman puas di muka diorang dan pameran tersebut elok terletak kerana kena ingat sebelum ni pameran di situ alhamdulillah mendapat feedback baik dari audiences dan seharusnya yang ini lebih baik atau sekurang-kurangnya menyamai standard tu.

Oklah aku nak berkemas & check kereta buruk aku tu sebelum up up on the highway...... C U 2moro. Vrrrrroooooooommmmmmmmmmmmmm